Φτιάχνουμε σοκολατένια κεκάκια με γλάσο κρέμας

27 Οκτ.

cupcakes

Σήμερα ετοιμάζουμε για τους αγαπημένους μας νοστιμότατα κεκάκια, με πλούσια γεύση, χωρίς όμως να περιέχουν βούτυρο.

Υλικά για 8 μερίδες
2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ. μηλόξιδο
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
½ κούπα κακάο
4 βανίλιες
½ φλ. φυτίνη
½ φλ. μαργαρίνη
3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε 1 φλ. γάλα με το μηλόξιδο και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και σε ένα τρίτο χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το κακάο.

Προσθέτετε το γάλα και τις 2 βανίλιες και χτυπάτε στο μίξερ ενώ σταδιακά ρίχνετε το μείγμα αλευριού που έχετε αφήσει στο άλλο μπολ.

Τοποθετείτε στο ειδικό ταψάκι για τα cupcakes τις χάρτινες θήκες και γεμίζετε με το μείγμα τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτίνη και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις άλλες δύο βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η γαρνιτούρα.

Βγάζετε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Σερβίρετε στη συνέχεια τα γλυκά χρησιμοποιώντας κορνέ.

Πηγή:infokids.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: